Vzdělávací služby

O co jde?

Náš portál je nástroj, ve kterém lze nalézt veškeré potřebné informace z oblastí vzdělávání a trhu práce. Nabízíme nepřeberné množství služeb vedoucích ke zkvalitnění Vašeho vzdělání.

Pro koho to je?

Pro každého, koho zajímá vzdělávání anebo trh práce. Našimi klienty jsou ředitelé škol a jejich zástupci, učitelé, žáci, studenti a jejich rodiče, stejně tak firmy a jejich zaměstnanci.

Proč zrovna my?

Protože u nás naleznete vše, co se vzdělávání a trhu práce týká. Pracujeme systematicky a naše databáze se neustále rozšiřují. Jsme profesionálové, nejen, že víme, co chcete, my víme i co potřebujete.

Chat
Napište nám Váš dotaz Zavřít

Diskuzní fórum

Služba slouží všem osobám, které mají zájem diskutovat na témata z oblastí vzdělávání a školství. Z důvodu lepší orientace v systému diskusního fóra jsou jednotlivé příspěvky členěny na kategorie a podkategorie dle logické struktury.


Jak mluvit s dětmi o válce? (28.2.2022-6.3.2022)

Neznámý uživatel2022-03-21 11:00:42
Válečné konflikty jsou neustále. Proč jsme nelamentovali nad humanitárním bombardováním Srbska? Tam ty bomby nezabíjely? Teď se předháníme v pomoci uprchlíkům, ale za pár týdnů procitneme. Začneme se ptát, jak je možné, že jsou zde celé rodiny, když přece kvůli branné povinnosti muži nesmí přes hranice. Začneme se ptát, proč mají větší podporu než naše rodiny. A hlavně se nám nebude líbit, že se po válce nebudou chtít vrátit zpátky. O tom také máme mluvit s dětmi?
Neznámý uživatel2022-03-12 21:25:34
Jak znám svůj národ, domnívám se, že potrvá-li válka déle, bude třeba především vysvětlovat, proč je benzín drahý a nešťastné ukrajinské uprchlíky štědře podporujeme. Na to totiž budou doma nadávat rodiče. Podpora vyvane velmi rychle. Na začátku kovidu všichni hystericky látali nefunkční roušky z trenýrek a udávali ty, kdo ji neměli, po pár měsících nastal prudký odpor proti rouškám, a jak je u nás dobrým zvykem, proti jakýmkoli nařízením.
Neznámý uživatel2022-03-04 08:18:31
Všechno zlé je pro něco dobré, údajně. Tady se to hledá opravdu těžko, zejména když se střílí po jaderné elektrárně. Nicméně by situace mohla přispět k tomu, že se na Ukrajince budeme dívat trochu jinak, než jako na zmíněná "úkáčka", protože leckdy má ukrajinská uklízečka z domova vyšší vzdělání, než ti, po nichž uklízí. Tahle nevědomost mě vždycky štvala a je dokladem toho, v jakém blahobytu tu žijeme, takže nějaké stesky na nízkou odměnu za doučování jsou trapné.

K tématu - děti je třeba udržovat ve stejném rytmu jako dřív, protože strach ničemu nepomůže.
Neznámý uživatel2022-03-02 13:45:40
Upřímně řečeno jde o velké pokrytectví. Kdyby Rusové přepadli Mongolsko, nikoho to tu nezajímá, lidi se nebojí o Ukrajinu, ale o sebe. Třicet let jim tu všichni nadávají do "úkáček" a pokládají je za plebs, dobrý akorát podávat cihly, a najednou takové vzepětí. Pokud se ruské děti navážejí do ukrajinských, mělo by se to řešit standardně jako šikana, určitě má škola ředitele/ku, preventistu a preventivní program. Bez politiky. www.minimalizacesikany.cz

Mimochodem nebýt jednoho ukrajinského lékaře, mám ten zápal plic snad dodnes. Už na první dojem se choval jinak než standardní doktorka v ambulanci.
Neznámý uživatel2022-03-02 10:54:22
Mám spíše takový dotaz. Mám ve třídě jak děti ukrajinské, tak i ruské. Nevím co mám dělat, když tu ruské se ukrajinským vysmívají. Zkoušel jsem kontaktovat rodiče, ty mne ale odbyli, že mi do chování jejich dětí nic není, že to je prostě jejich národní mentalita, Ukrajinci jsou pro ně "póvl". Mně ale prý do toho nic není. Jak byste postupovali v takovémto případě?
Mgr. Dalibor Fusek2022-02-27 14:17:57
V souvislosti s agresí Ruska na území Ukrajiny se vyrojilo množství otázek, které si kromě nás pokládají také děti a žáci ve školách. Zajímalo by nás, zda již máte nějaké zkušenosti z dané oblasti?
Pátek 26.04.2024, svátek má Oto


Přihlášení





Zapomněli jste heslo?
Proč se registrovat? Registrovat
Registrací dostanete přístup do všech sekcí portálu. Můžete rovněž objednávat služby v placených sekcích anebo využívat bonusů Systému bonifikace.

jsme vždy ve spojení s Vámi

Facebook Google plus ICQ-671236329 Skype Twitter LinkedIn

Aktuální anketa

Jaký je Váš názor na změny v PHmaxech?

  1. Změny napomůží k optimálnějšímu financování školství (6)
  2. Změny nejsou perfektní, ale je to krok správným směrem (1)
  3. Změny uškodí kvalitě vzdělávání (6)
  4. Změny zásadně likvidují české školství (0)
  5. Nemám na věc jasný názor (2)


Další ankety Vložit anketu

Dnešní počasí v krajích ČR

Počasí

Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie.